Spoštovani sponzorji!

Z nemajhnim zadovoljstvom in kančkom ponosa ugotavljamo, da je Posvetovanje informatikov v energetiki uspešno preživelo svoje prvo desetletje. V tem času je dogodek dozorel, se dodobra umestil in kar je najpomembnejše, tudi skozi sušna leta svetovne recesije ostal prepoznavna in spoštovana blagovna znamka, stičišče izmenjave dobrih praks ter strokovnih dosežkov. V desetih letim smo strokovno javnost energetike uspeli prepričati, da gre za dogodek, katerega strokovni nivo ne zgolj upravičuje, temveč zahteva udeležbo na dogodku.

Statistika našega PIES-a 2016 s 25 predstavljenimi strokovnimi članki, več kot 30 domačimi in tujimi predavatelji, 152 udeleženci je dovolj zgovorna. Potenciale, ki jih odpira udeležba na takšnem srečanju s pridom izkoriščajo ponudniki, za nevsiljivo nagovarjanje udeležencev in utrjevanje svoje prisotnosti znotraj enega redkih, še učinkovitih sektorjev slovenskega gospodarstva, to je slovenske energetike. Lani pa smo navezali stike tudi s kolegi iz sosednje Hrvaške, tako da jih leto pričakujemo v širši zasedbi.

Glavna tema letošnjega desetega PIES-a je BigData in prediktivna analitika. Gre za področje, kjer je v energetskih podjetjih še precej rezerve in ki predstavlja velike potenciale za izboljšave v poslovanju energetskih podjetij. Lanska tematika Asset Management (upravljanje s sredstvi) je aktualna tudi letos, vendar s poudarkom na prediktivni analitiki na področju upravljanja s sredstvi.

Letošnjo okroglo mizo bo vodil Andrej Souvent iz EIMV in bo pokrivala naslednje tematike: Zamenjava SCADA sistemov v energetskih podjetjih; Integracije, CIM; Izmenjave podatkov; DMS, ADMS

Seznam vabljenih govornikov iz tujine še ni dokončen, a doslej so svoj nastop potrdili: Dr. Norbert Pillmayr, CIO, Kelag A.G., Avstrija ; Predstavnik svetovalne hiše Gartner; Predstavnik ACER

Verjamemo, da vas sodelovanje na dogodku zanima in da ste udeležbo na PIES 2017, ki bo tudi letos v standardnem terminu, 23 in 24 novembra v Portorožu, vključili v svoje letne načrte.

Organizator PIES je Društvo informatikov energetike Slovenije. Kot neprofitna organizacija brez sistemskih dotacij, smo pri postavitvi dogodka v celoti odvisni od zbranih kotizacij in sponzorskih prispevkov in kot že rečeno ste prav vi ključni element v izvedbi našega posveta.

Za dogovore in kakršnakoli dodatna pojasnila smo vam na voljo na info@pies.si .

Z lepimi pozdravi,

Predsednik DIES
Dr. Rok Rupnik